+30 6984451879

Ριζάρι Έδεσσα

Το καλύτερο μέλι στον κόσμο!

Το καλύτερο μέλι στον κόσμο!

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα σχετικά με το μέλι, τα οποία απασχολούν τακτικά τα μέσα, είναι το ποιο είναι «το καλύτερο μέλι στον κόσμο«. Προσφάτως έγινε γνωστό το μέλι από τα άνθη του φυτού Manuka της φυλής των Μαορί στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο έφτανε να πωλείται στα ράφια των καταστημάτων περισσότερα από 200 ευρώ το κιλό (50€/250γρ.). Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό το μέλι με βρώσιμο χρυσό το οποίο επίσης ξεπερνούσε τα 200 ευρώ ανά κιλό (45€/200γρ.).

 

Αυτές και πολλές ακόμα ιστορίες απαντούν στο ερώτημα ποιο είναι το ακριβότερο μέλι του κόσμου. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι ποιο είναι το καλύτερο. Ποιο είναι το μέλι υψηλότερης θρεπτικής και όχι εμπορικής αξίας. Την απάντηση έρχονται να δώσουν πρόσφατες έρευνες που τοποθετούν ένα ανθόμελο το οποίο παράγεται σε αρκετές χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Πρόκειται για το φυτό Παλιούρι, το οποίο καλείται και Αγκάθι της Ιερουσαλήμ, ή αγκάθι του Χριστού. Είναι ένας άγριος αγκαθωτός θάμνος, που φύεται τυχαία σε διάφορα μέρη του πλανήτη χωρίς σαφής εδαφικές ή κλιματολογικές ανάγκες. Το όνομά του το πήρε από το αγκάθινο στεφάνι που έβαλε ο Ρωμαίος στρατιώτης στο κεφάλι του Ιησού πριν τη σταύρωση Του.

 

Τα άνθη του είναι μικρά και κίτρινα και παραμένουν ανθισμένα για περίπου τρεις εβδομάδες. Στη χώρα μας ανθίζει κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου (Κωνσταντίνου και Ελένης) και μία στις τρεις χρονιές δίνει ικανοποιητική ποσότητα μελιού.

 

Τα μελίσσια που θα πετάξουν το Αγκάθι, χτίζουν εύκολα κεριά και ξεπερνούν πολλές ασθένειες που εμφάνισαν τον Χειμώνα. Το μέλι του Αγκαθιού είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ανθόμελο. Κρυσταλλώνει γρήγορα με μία λεπτή βουτυράτη υφή και έντονα γλυκιά γεύση. Οι βασικές ιδιότητες που του αποδίδονται είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, κατεβάζει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Από όλες τις ιδιότητες του μελιού αυτού, η σημαντικότερη είναι η συμβολή του στην ανδρική σεξουαλική ανικανότητα. Μάλιστα σε πολλές ιστοσελίδες συστήνεται η κατανάλωση 70 γραμμαρίων μελιού για 4 εβδομάδες.

 

Το μέλι του Αγκαθιού, παράγεται στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Τουρκία, καθώς επίσης και σε πολλές χώρες της Ασίας. Η εμπορική του αξία είναι αρκετά υψηλή, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι απλησίαστο.

 

Πηγές:
Top Natural Remedies
Health&HealthyLiving
NaturalON

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου