+30 6984451879

Ριζάρι Έδεσσα

Quality

Το μέλι που κάθε χρόνο ξεχωρίζει!

Μερικές από τις σπάνιες ποικιλίες που έχουμε συλλέξει κατά καιρούς (ερείκη ανοιξιάτικη, ερείκη φθινοπωρινή, κουμαριά, γλυστροκουμαριά, αγριοσουσαμιά, πολύκομπος, ακακία, φλαμουριά, καστανιά κα).

Με τον όρο διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων Μελεάμ, εννοούμε τις διαδικασίες εκείνες που απαιτούνται, ώστε ο τελικός καταναλωτής να λαμβάνει ένα προϊόν αγνό και φυσικό, απαλλαγμένο από τα τόσα χημικά που υπάρχουν στη συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων που χρησιμοποιεί ο σύγχρονος άνθρωπος.

 

Τα προϊόντα μας παράγονται σε μικρή ποσότητα κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από της πρώτες μέρες της Άνοιξης και μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη, ώστε να είναι πάντα φρέσκα (παρόλο που είναι γνωστό πως κανένα προϊόν κυψέλης πλην του Βασιλικού Πολτού και της Γύρης δεν έχει ημερομηνία λήξης!).

 

Η γύρη και η πρόπολή μας συλλέγονται και καθαρίζονται με το χέρι, χωρίς καμία θερμική ή άλλη επεξεργασία. Ο Βασιλικός Πολτός παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα με φυσικό τρόπο και συσκευάζεται όπως και οι κηραλοιφές μας σε καραμελέ συσκευασίες, ώστε να μην αλλοιώνονται από το φως του ήλιου.

 

Το μέλι μας συλλέγεται σε μικρές ποσότητες από σπάνιες και άγριες ανθοφορίες, ώστε να έχει την υψηλότερη δυνατή θρεπτική αξία. Ωριμάζει και αυτοδιηθείται σε ανοξείδωτα βαρέλια, ενώ συσκευάζεται αυστηρά μόνο σε γυάλινες συσκευασίες. Το γυαλί σαν αδρανές υλικό που είναι, δεν απορροφά στοιχεία από το υλικό της συσκευασίας.

 

Για την διασφάλιση της σταθεροποίησης της ποιότητας του μελιού, τα βάζα σφραγίζονται με ειδική θερμοσυστελλόμενη μεμβράνη, ενώ η θερμοκρασία και η υγρασία του χώρου φύλαξης είναι σταθερή και ελεγχόμενη.

 

Τα μέλια μας χωρίζονται σε δύο ομάδες. Τα μέλια περιορισμένης και εξαιρετικά περιορισμένης ποσότητας. Στην πρώτη ομάδα, εντάσσονται τα μέλια που η συνολική τους ποσότητα που παράγουμε ανά έτος να ξεπερνά τα εκατό κιλά. Τα μέλια αυτά, είναι μεν εξαιρετικής ποιότητος, απλώς προέρχονται από αυτές που συνηθίζουμε να λέμε κύριες ή δυνατές μελισσοκομικές νομές (πεύκο, βελανίδι, παλιούρι κ.α.). Τα μέλια της δεύτερης ομάδος είναι ιδιαίτερα σπάνια και δυσεύρετα, με τη συνολική παραγωγή μας ανά έτος να μην αγγίζει τα εκατό κιλά. Αυτά τα βάζα λοιπόν, συσκευάζονται και το καθένα από αυτά παίρνει έναν μοναδικό αριθμό από το 001 μέχρι και τον αριθμό των βάζων που έχουμε και διατίθενται σε λίγους και εκλεκτικούς πελάτες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μερικές από τις σπάνιες ποικιλίες που έχουμε συλλέξει κατά καιρούς (ερείκη ανοιξιάτικη, ερείκη φθινοπωρινή, κουμαριά, γλυστροκουμαριά, αγριοσουσαμιά, πολύκομπος, ακακία, φλαμουριά, καστανιά κα)