+30 6984451879

Ριζάρι Έδεσσα

Η Μαρμελάδα… Υγείας!

Η Μαρμελάδα… Υγείας!

Ο Χειμώνας για τους μελισσοκόμους, είναι εποχή ξεκούρασης, ανασύνταξης και προγραμματισμού. Οι περισσότερες εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο, γίνονται για να αποσυμφορηθούν οι δουλειές της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Μαζί με τις δουλειές στην αποθήκη μας και την πώληση των προϊόντων που παράξαμε όλη τη χρονιά, βρίσκουμε την ευκαιρία να διοχετεύσουμε τη δημιουργικότητά μας και σε άλλα πράγματα.

 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παρασκευής μιας μαρμελάδας αλλιώτικης από τις συνηθισμένες. Η βασική ιδέα είναι απλή στη σκέψη. Επιλέξαμε ορισμένα φρούτα ή λαχανικά της εποχής που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Τα ενισχύσαμε με μερικά μπαχαρικά τόσο στη γεύση, όσο και στη θρεπτική τους αξία. Τέλος προσθέσαμε μέλι, αντί ζάχαρης φυσικά και το αποτέλεσμα… μοναδικό.

 

Εδώ σας δίνουμε μία από τις πολλές συνταγές μας.

Δύο Tip υγείας πριν τη συνταγή μας!

 

  1. Τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής είναι τα καλύτερα για τον οργανισμό μας, γιατί η φύση έχει φροντίσει γι’ αυτό. Έτσι για παράδειγμα, όλα σχεδόν τα φρούτα του Χειμώνα είναι μεταξύ άλλων πλούσια σε βιταμίνη C, που τόσο τη χρειαζόμαστε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος αυτή την περίοδο.
  2. Η ζάχαρη είναι το πιο νόστιμο δηλητήριο για τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένο να την αφαιρέσουμε εντελώς από τη ζωή μας. Στη  σημερινή εποχή που η ζάχαρη περιέχεται στο 95% των έτοιμων τροφών (ακόμα και στο ψωμί πολλές φορές) κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Τουλάχιστον ας μην τη χρησιμοποιούμε στις δικές μας παρασκευές.

 

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΜΗΛΟ – ΚΑΡΟΤΟ

Υλικά:

  • 3 κιλά πορτοκάλια
  • 1 κιλό μήλα
  • ½  κιλό καρότα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κιλό μέλι ακακίας
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμάς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης

 

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και με ένα αποφλοιωτή τα ξεφλουδίζουμε ώστε να πάρουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, χωρίς το άσπρο.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε μαζί με τις φλούδες των πορτοκαλιών σε έναν πολυκόφτη.
  3. Ρεντίζουμε τα καρότα και τα χτυπάμε και αυτά με τα υπόλοιπα φρούτα.
  4. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  5. Μετά από περίπου μισή ώρα, προσθέτουμε τον Κουρκουμά, την Κανέλα και το Μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα δέκα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα.
  6. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα, έτσι όπως είναι σε βρασμό και αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

%d bloggers like this: